Smag på Thy i August 2026

17. - 21 august, 2026

Standardpris: 5.995,-

Tillæg enkeltværelse: 800,-

Glæd dig til at smage på Thy på en måde, der stimulerer alle dine sanser. Gennem spændende oplæg, sanselige og inspirerende besøg hos lokale leverandører, dykker vi ned i Thy's mange muligheder. Vi skal smage på naturlige delikatesser og går på sanketur i naturens eget spisekammer. Vi kigger nærmere på Aggers mange muligheder og ildsjæle. Men det handler ikke kun om at smage på – men også at få smag for - Thy. Lad dig fortrylle af Thy på en måde, der vækker dine alle dine sanser.

5 dages højskoleophold fyldt med indsigt, fællesskab, oplevelser, foredrag og sang.

Vi glæder os til at se dig!

Indkvartering i lækre lejligheder

Ugen igennem vil du komme til at bo i en skøn ferielejlighed på Agger Tange Feriecenter. Lejligheden ligger kun et stenkast fra havet, og her vil du kunne trække dig tilbage og være dig selv, hvis der er behov for det. Alle lejligheder er indrettet med et soveværelse med dobbeltseng eller 2 enkeltsenge, et badeværelse og køkken/stue i ét, hvorfra der er udgang til en lille møbleret terrasse. 

Medvirkende

Jens Pedersen, Historisk vandring i Agger
Nicolas Min Jørgensen, Michelinkok på Restaurant TRI i Agger
Vester Krogsgaard, Nørhå
Sønderhå, Thy økobær
Ole Andresen, Thy Specialhandel 
Vorupør
Thy Whisky
lokalt band, WestRoad
Lodbjerg Fyr

Kursusvært
Lene Smed

Arrangør

Agger Seniorhøjskole

Program

MANDAG D. 17. AUGUST

12 – 13    Ankomst og indkvartering
13.15 Frokost
14.00 Velkomst
14.30 Agger vandring ved Jens Pedersen
18.00 Aftensmad
19.30 Fortælling om Restaurant Tri ved Nicolas Min Jørgensen

Off

Mandag eftermiddag byder på en guidet historisk tur gennem Agger by, hvor Jens fortæller den spændende historie om aggerboernes levevilkår og om Agger bys udvikling. Vi kommer forbi gamle autentiske huse, heriblandt Fiskerhuset, der i dag er et museum, og De Sorte Huse. Turen er på 6 km. 

Lokal guide, Jens Pedersen

img

Off

Nicolas Min Jørgensen fortæller om Restaurant Tri, der fik en Michelinstjerne i 2023. 
 ”Med Vesterhavet, Limfjorden og markerne som vores naboer, har vi på TRI helt unikke muligheder for at følge og præsentere sæsonen på tallerkenen året rundt.” 

img

TIRSDAG - 18. AUGUST

7.00 Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet
8.00 Morgenmad, morgensang og gennemgang af dagens program.
9.30 TUR-DAG - Afgang med bussen
10.00 Besøg på Vester Krogsgård, et økologisk fritidslandbrug ved Nørhå. Rundvisning ved Kristian Pilgaard
12.00 Frokost
13.30 Besøg på Thy Økobær
18.00 Aftensmad
19.30 Aftenprogram følger senere

On
On

Vester Krogsgård: ”Vi er en familie på fem, som i 2010 købte gården som tredje generation og straks begyndte omlægning til økologi. Gården ligger på grænsen af nationalpark Thy og drives udelukkende som et fritidslandbrug for vores fornøjelses skyld. Vi forsøger hele tiden at optimere forholdene for vores dyr samtidig med, at dyrene hjælper os - fx ved at kyllingerne luger juletræerne  for ukrudt og gøder dem på naturlig vis, og samtidig får masser af frisk luft. 

Off

Thy Økobær er en økologisk familiedrevet virksomhed. Vi vil få en spændende rundvisning på marken og i fabrikken og afslutter med smagsprøver på diverse producerede varer.

ONSDAG - 19. AUGUST.

7.00 Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet
8.00 Morgenmad, morgensang og gennemgang af dagens program
10.00 Sanketur i Agger – Vi samler råvarer i naturen og klitlandskabet omkring os
12.00 Frokost 
14.00 Vandretur i naturen med snapseposter, guidet af Ole Andresen indehaver af Thy Specialhandel.
18.30 Aftenprogram følger senere

On
On

Vi tager på sanketur i Agger, samler og tilbereder de unikke råvarer fra naturen omkring os. Havtorn ved Agger Tange.

Off

Ole Andresen, Indehaver af Thy Specialhandel i Hurup.

TORSDAG - 20. AUGUST

7.00 Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet
8.00 Morgenmad, morgensang og gennemgang af dagens program
9.30 TUR-DAG Afgang med bussen
10.00 Besøg i fiskerlejet Vorupør – 
Det er op til DIG om du vælger den historiske rejse på museet, den smukke farverige kirke, fortællingen i Nationalparkcenteret eller en gåtur 
12.00 Frokost
13.00 En helt særlig Kirkegårdsvandring med unikke fortællinger ved historiker Jimmi Munk Larsen
14.00 Besøg hos Thy Whisky, rundvisning og mulighed for whiskysmagning.
18.30 Aftensmad
20.00 Afskedskoncert og fællessang med det lokale band, WestRoad.
On

Jimmy Munk Larsen, historiker.

On

Ulykker på havet, Indre Mission, drukkenskab og meget mere
Øst for Kystvejen ved Nørre Vorupør ligger en ganske særlig kirkegård, hvor de tilgroede grave fortæller historier om en helt anden tid. Ulykker på havet, Indre Mission, drukkenskab, familietragedier og rejser til den nye verden. Historiker Jimmy Munk Larsen, der har skrevet både speciale og en bog om netop denne kirkegårds skæbner, vil tage os med ind i en stemningsfyldt livslomme, hvor gravstenene bærer stærke vidnesbyrd om det barske liv ved havet. En special og anderledes kirkegårdvandring

On

On

Thy Whisky
Et af verdens eneste single estate whiskydestillerier. 100% økologisk og familieejet. Skabt ud fra en drøm om at lave verdens bedste whisky fra markerne omkring os. Thy Whisky er dansk økologisk whisky, lavet på slægtsgården Gyrup i Thy. Vi bruger udelukkende korn fra vores marker til at skabe vores whisky og spiritus - maltet, mæsket og destilleret på gården.”

Off

West Road er navnet på et lokal band fra Helligsø i Thy, der består af Lene og Torben. De underholder torsdag aften med autentisk musik, fortolkninger og fortællinger – blandet med fællessang og med momenter af intimkoncert, hvor man mærker intensiteten, glæden og nærheden, som musikken skaber.

Off

FREDAG - 21. AUGUST

7.00 Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet
8.00 Morgenmad, morgensang og gennemgang af dagens program
9.15 Tjek ud/Nøgleaflevering
9.30 Tur til Lodbjerg fyr med guide Jens Pedersen.
12.00 Frokost og tak for denne gang 

Off

Engang var fyret livsnødvendigt for Vesterhavets søfolk. I dag er Lodbjerg fyr et af de mest besøgte steder i Nationalpark Thy, omgivet af enestående natur. I den gamle fyrmesterbolig ved Lodbjerg Fyr er der nu indrettet en hyggelig kaffestue som er ”Verdensberømt” for sin kringle.
 Jens dykker ned i fyrets liv og afslører de hemmeligheder, det bærer fra sin plads ved kysten.

Off