Kursus nr. 4
Standardpris: 5.495,-
Tillæg enkeltværelse: 800,-
Glæd dig til at smage på Thy på en måde, der stimulerer alle dine sanser. Gennem spændende oplæg, sanselige vandringer og inspirerende foredrag dykker vi ned i Thy's rige historie, natur og kultur. Vi skal på sanketur i naturens eget spisekammer og smage på urter, bær og andre naturlige delikatesser, der vil være at finde i årstiden. Men det handler ikke kun om smag; det handler også om fællesskab, sang og socialt samvær. Vi skaber et varmt og inkluderende miljø, hvor nye venskaber kan opstå, og hvor du kan dele dine oplevelser med ligesindede. Deltag i dette sanselige eventyr og lad dig fortrylle af Thy på en måde, der vil berige dit liv og vække dine sanser på utallige måder.
Vi glæder os til at se dig!
Ugen igennem vil du komme til at bo i en skøn ferielejlighed på Agger Tange Feriecenter. Lejligheden ligger kun et stenkast fra havet, og her vil du kunne trække dig tilbage og være dig selv, hvis der er behov for det. Alle lejligheder er indrettet med et soveværelse med dobbeltseng eller 2 enkeltsenge, et badeværelse og køkken/stue i ét, hvorfra der er udgang til en lille møbleret terrasse.
UdflugterHistorisk vandring i Agger
Stenbjerg Landingsplads, inkl. Stenbjerg Kro
Vester Krogsgaard, Nørhå
Grøn Thy, Erslev Vorupør, inkl. museumsbesøg
Lodbjerg Fyr
Thy Økobær, Sønderhå
Thy Whisky, Gyrup
Hanstholm
Jens Pedersen, turguide, frivillig i Nationalpark Thy
Nicolas Min Jørgensen, ejer af og kok på Michelin restauranten Tri
Kristian Pilgaard, ejer af økologisk fritidslandbrug
Gitte Fauersbækk, ejer og direktør af firmaet Grøn Thy
Christina Madsbøll, historiker og antropolog, ansat Museum Thy
Jørgen Kristensen, lokal aggerbo
Niels, Thy Økobær, ejer af firmaet.
Thy Whisky
Karen Bovbjerg Mortensen
Katrine Smedsgaard
12.00 – 13.00 | Ankomst og indkvartering |
13.00 | Frokost |
14.30 | Præsentation af kurset, kaffe |
15.30 | Agger vandring ved Jens Pedersen |
18.00 | Aftensmad |
19.30 | Fortælling om Restaurant Tri ved Nicolas Min Jørgensen |
Mandag eftermiddag byder på en guidet historisk tur gennem Agger by, hvor Jens Pedersen, lokal aggerbo og guide, fortæller den spændende historie om aggerboernes levevilkår og om Agger bys udvikling. Vi kommer forbi gamle og autentiske huse, heriblandt Fiskerhuset, der i dag er et museum og De Sorte Huse, som er en samling af karakteristiske sorte træhuse, hvis historie er knyttet til kystsikringen. Undervejs nydes den forskelligartede natur. Turen er på 6 km. Foto: Fiskerhuset i Agger.
12.00 – 13.00 | Ankomst og indkvartering |
13.00 | Frokost |
14.30 | Præsentation af kurset, kaffe |
15.30 | Agger vandring ved Jens Pedersen |
18.00 | Aftensmad |
19.30 | Fortælling om Restaurant Tri ved Nicolas Min Jørgensen |
Nicolas Min Jørgensen fortæller om Restaurant Tri, der fik en Michelinstjerne i 2023. ”Med Vesterhavet, Limfjorden og markerne som vores naboer, har vi på TRI helt unikke muligheder for at følge og præsentere sæsonen på tallerkenen året rundt.”
7.00 | Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet |
8.00 | Morgenmad |
10.00 | Vester Krogsgård, et økologisk fritidslandbrug ved Nørhå. Rundvisning ved Christian Pilgaard |
11.30 | Stenbjerg Landingsplads, guide fra Nationalpark Thy fortæller om Stenbjergs historie. |
12.30 | Frokost Stenbjerg Kro |
14.30 | Grøn Thy, et bæredygtigt grøntsagsgartneri. Rundvisning ved Gitte Faursbækk |
18.00 | Aftensmad |
20.00 | Aftenhygge |
Vester Krogsgård: ”Vi er en familie på fem, som i 2010 købte gården som tredje generation og straks begyndte omlægning til økologi. Gården ligger på grænsen af nationalpark Thy og drives udelukkende som et fritidslandbrug for vores fornøjelses skyld. Vi forsøger hele tiden at optimere forholdene for vores dyr samtidig med, at dyrene hjælper os - fx ved at kyllingerne luger juletræerne for ukrudt og gøder dem på naturlig vis, og samtidig får masser af frisk luft, insekter og græs. Vores køer afgræsser engen, og har 11 hektar at boltre sig på, samtidig med at de bedriver naturpleje på hele arealet.”
7.00 | Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet |
8.00 | Morgenmad |
10.00 | Vester Krogsgård, et økologisk fritidslandbrug ved Nørhå. Rundvisning ved Christian Pilgaard |
11.30 | Stenbjerg Landingsplads, guide fra Nationalpark Thy fortæller om Stenbjergs historie. |
12.30 | Frokost Stenbjerg Kro |
14.30 | Grøn Thy, et bæredygtigt grøntsagsgartneri. Rundvisning ved Gitte Faursbækk |
18.00 | Aftensmad |
20.00 | Aftenhygge |
Stenbjerg Kro blev Kgl Privl. i 1790, men stammer højst sandsynlig fra 1667. Kroen byder på egnsrelaterede retter, hjemmelavet kryddersnapse og specialøl fra Thisted Bryghus. Krydderurterne dyrkes i egen have. ”I vores stræben på at opnå det egns-prægede robuste resultat, har vi lavet en menu, baseret på noget af det, der lever og gror i Nationalpark Thy og Mors” Foto: Stenbjerg Landingsplads – Christina Pedersen
7.00 | Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet |
8.00 | Morgenmad |
10.00 | Vester Krogsgård, et økologisk fritidslandbrug ved Nørhå. Rundvisning ved Christian Pilgaard |
11.30 | Stenbjerg Landingsplads, guide fra Nationalpark Thy fortæller om Stenbjergs historie. |
12.30 | Frokost Stenbjerg Kro |
14.30 | Grøn Thy, et bæredygtigt grøntsagsgartneri. Rundvisning ved Gitte Faursbækk |
18.00 | Aftensmad |
20.00 | Aftenhygge |
Du får brug for alle sanser, når du sammen med Gitte Fauersbækk, Grøn Thy, kommer på tur ud i grøntsagsmarkerne. Der dyrkes omkring 80 forskellige grøntsager. Der er fokus på nænsom dyrkning og forædling af bæredygtige, usprøjtede grøntsager, bær og frugter af højeste kvalitet. ”Respekt er et nøgleord i GrønThy. Respekt for den jord vi dyrker, respekt for de råvarer vi avler, respekt for hinanden og respekt for tiden.”
7.00 | Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet |
8.00 | Morgenmad |
10.15 | Udstillingen ”Smagen af Thy” ved Christina Madsbøll, Museum Thy |
11.00 | Sanketur ved Christina, Vangså Klithede |
13.00 | Frokost i Madpakkehuset Vorupør |
13.30 | Tur i Vorupør på egen hånd |
15.00 | Lodbjerg Fyr, guide Jens Pedersen |
18.00 | Aftensmad |
20.00 | Fortælling om ”Mad gennem Tiderne” ved Jørgen Kristensen, Aggerbo |
På Vorupør Museum kan du gå på opdagelse i udstillingen ”Smagen af Thy”, der handler om Thys vilde spiselige planter. Du kan høre om, hvad planterne har betydet i hjemmene før i tiden, og hvad planterne betyder for Thy i dag. Hvad smager Thy egentlig af?
Vangså Klithede ligger ud til kysten mellem Klitmøller og Nr Vorupør. Det er et ca 1400 ha stort, statsejet klithedeområde med en vegetation, der er præget af dværgbuske som hedelyng, revling, klokkelyng, mosebølle, tranebær og krybende pil. Foto: Nationalpark Thy
7.00 | Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet |
8.00 | Morgenmad |
10.15 | Udstillingen ”Smagen af Thy” ved Christina Madsbøll, Museum Thy |
11.00 | Sanketur ved Christina, Vangså Klithede |
13.00 | Frokost i Madpakkehuset Vorupør |
13.30 | Tur i Vorupør på egen hånd |
15.00 | Lodbjerg Fyr, guide Jens Pedersen |
18.00 | Aftensmad |
20.00 | Fortælling om ”Mad gennem Tiderne” ved Jørgen Kristensen, Aggerbo |
På Vorupør Museum kan du gå på opdagelse i udstillingen ”Smagen af Thy”, der handler om Thys vilde spiselige planter. Du kan høre om, hvad planterne har betydet i hjemmene før i tiden, og hvad planterne betyder for Thy i dag. Hvad smager Thy egentlig af?
Engang var fyret livsnødvendigt for Vesterhavets søfolk. I dag er Lodbjerg fyr et af de mest besøgte steder i Nationalpark Thy, omgivet af enestående natur. I den gamle fyrmesterbolig ved Lodbjerg Fyr er der nu indrettet en hyggelig café, Jens dykker ned i fyrets liv og tider og afslører de hemmeligheder, det bærer fra sin plads ved kysten, og vi slutter af med kaffe og kringle i cafeen.
7.00 | Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet |
8.00 | Morgenmad |
10.30 | Thy Økobær |
12.00 | Frokost Madpakkehuset Hanstholm |
14.00 | Thy Whisky, rundvisning og mulighed for whiskysmagning |
16.30 | Eftermiddagskaffe |
18.00 | Aftensmad |
20.00 | Aftenarrangement |
Thy Økobær er en økologisk familiedrevet virksomhed. Vi vil få en spændende rundvisning på marken og i fabrikken og afslutter med smagsprøver på diverse producerede varer.
7.00 | Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet |
8.00 | Morgenmad |
10.30 | Thy Økobær |
12.00 | Frokost Madpakkehuset Hanstholm |
14.00 | Thy Whisky, rundvisning og mulighed for whiskysmagning |
16.30 | Eftermiddagskaffe |
18.00 | Aftensmad |
20.00 | Aftenarrangement |
Madpakkehuset Hanstholm
Det gamle Bådhus ved Hanstholm Fyr danner rammen om Nationalpark Thys helt nye udstillingsog madpakkehus – som en Trædesten til Naturen. I Bådhuset kan både små og store gæster gå på opdagelse og lege sig til ny viden om Hanstholm Vildtreservat, krondyr, tranedans, bryozokalk, sjældne planter og Danmarks sidste beredne (og bevæbnede) sherif!
7.00 | Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet |
8.00 | Morgenmad |
10.30 | Thy Økobær |
12.00 | Frokost Madpakkehuset Hanstholm |
14.00 | Thy Whisky, rundvisning og mulighed for whiskysmagning |
16.30 | Eftermiddagskaffe |
18.00 | Aftensmad |
20.00 | Aftenarrangement |
Thy Whisky
Et af verdens eneste single estate whiskydestillerier. 100% økologisk og familieejet. Skabt ud fra en drøm om at lave verdens bedste whisky fra markerne omkring os. Thy Whisky er dansk økologisk whisky, lavet på slægtsgården Gyrup i Thy. Vi bruger udelukkende korn fra vores marker til at skabe vores whisky og spiritus - maltet, mæsket og destilleret på gården.”
7.00 | Mulighed for svømmetur i poolen eller i havet |
8.00 | Morgenmad |
10.00 | Tur langs diget til havnen. Udsigt over Agger og fuglereservatet. Besøg hos den lokale fiskehandler. |
12.00 | Frokost |
14.00 | Afrejse og tak for denne gang |